Restaurant 't Kraaienest
                                                               Lekker en betaalbaar eten op een unieke locatie !

HomeMaandmenuMenu'sGastenboekOmgevingRouteVacatureWorkshopsE-mail 

Het verhaal gaat dat een Kraaienest altijd al diende als hulpmiddel bij de navigatie, maar aanvankelijk op een andere manier. Men voer met de primitieve schepen zo dicht mogelijk bij de kust met steeds het gevaar aan lager wal te geraken. Om te weten waar het land was liet men af en toe een kraai uit een kooi los. Die vloog de kortste route naar de kust. Zo zou de naam zijn ontstaan. Het is aardig, maar nogal onwaarschijnlijk. Veel waarschijnlijker is dat de uitkijkpost gewoon vernoemd is naar een kraaienest zoals boven in een boom. Wellicht zelfs naar het luidkeels "uitkraaien" van de waarnemingen.

Het Veerse Meer :

Het Veerse Meer is een kunstmatig watermeer dat is ontstaan door afdamming van het Veerse Gat in het kader van de Deltawerken.

Het Veerse Meer ligt ten zuiden van het eiland Noord-Beveland en ten noorden van Walcheren en Zuid-Beveland. Het Veerse Meer is 22 kilometer lang. De breedte varieert van 150 tot 1500 meter, de totale oeverlengte bedraagt 55 kilometer. In het meer bevinden zich 13 grote en kleine eilanden.

Het water is lichtzout, met een variërend zoutgehalte. Het Veerse Meer is één van de weinige plaatsen in Nederland waar het Zuiderzeekrabbetje, de Trompetkalkkokerworm en het Palingbrood (Electra crustulenta) voorkomen.

Het meer is een aantrekkelijke watersportplaats voor zeilers, sportvissers en sportduikers. Er is ook gelegenheid voor kamperen, surfen en waterskiën. Vlakbij ons restaurant is een zeilschool. Rond het meer bevinden zich 3500 ligplaatsen voor plezierjachten.